ORIGEN_CA_SENSE TEXT

L’any 1847 el Manel Roig i el Ramon Blanch, el seu gendre, van comprar la finca que actualment conreem. Antigament es practicava una agricultura de secà (cereal, vinyes…), i el cultiu de regadiu (faves, avellaners…) es reduïa al consum propi.

Cap al 1950, en Joan Blanch, el nostre pare, va començar a dedicar-se al cultiu d’horta a una finca que tenia al Pla de Tamarit, impulsat per la nostra mare, la Paquita Guasch, que venia d’una família de Valls que també es dedicava a l’agricultura. A arrel d’això i de la relació amb el poble pioner de les calçotades, al cap d’uns deu anys vam començar a conrear calçots per consum propi, ja que a Altafulla encara no es coneixia.

Al 1978, el Jordi i el Joan Albert Blanch, fills del Joan, ja ens dedicàvem al cultiu d’hortalisses juntament amb el nostre pare. L’hectàrea de conreu de regadiu en la que haviem treballat fins el moment, se’ns va quedar petita i vam decidir arrendar la finca La Fasina d’Altafulla, de 3’5 hectàrees de terreny. Va ser llavors quan vam posar el primer reg d’aspersió.

Aproximadament deu anys després, degut a la pressió urbanística vam deixar la finca La Fasina i vam reconvertir La Rasa, la nostra finca actual, posant-hi un pou i canviant així, el conreu de vinya pel de regadiu.

Updating…
  • No hi ha productes a la cistella.